Web Analytics Made Easy - Statcounter

شواهد حاکی از این است که ماه می امسال می‌تواند ماهی دیوانه‌کننده باشد. منابع اطلاعاتی و مقامات ارشد سیاسی اسرائیل درگیر تصمیم‌های مختلفی هستند که دولت ترامپ در ماه می خواهد گرفت و بر امنیت رژیم اسرائیل هم تاثیرات مهمی خواهد داشت.

به گزارش «تابناک»، ال‌مانیتور در مطلبی در این خصوص نوشته است که جدای از مباحث مختلفی که درباره برجام در جریان است، شایعات فزاینده‌ای در دنیای عرب شکل گرفته که آمریکا و اسرائیل و یا هر دوی آنها به طور مشترک در ماه می به مواضع ایران در سوریه حمله هوایی خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه هیچ مدرک مستقیمی درباره چنین حمله‌ای وجود ندارد و هیچ یک از مقامات اسرائیلی نیز در این باره اظهار نظر نمی‌کنند ولی این ادعا در محافل مختلفی در خاورمیانه مورد توجه قرار گرفته است.

نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پس از سفر اخیر خود به آمریکا، به کابینه امنیتی اسرائیل گفته که ترامپ احتمالا پیش از موعد 12 می برای تمدید تعلیق تحریم‌های ایران از برجام خارج خواهد شد. از سوی دیگر، اسرائیل با یک دوراهی سخت در خصوص حضور ایران در سوریه مواجه است: این که خطر حمله به مواضع ایران در سوریه را بپذیرد و برای عقب راندن ایران از مرزهای شمالی سرزمین‌های اشغالی دست به حمله بزند و یا این که واقعیت تلخ حضور ایران در سوریه را تحمل کند. منابع اطلاعاتی غربی مدعی هستند که اسرائیل بین این دو گزینه در نوسان است و هنوز به تصمیم نهایی نرسیده است. سوال مهم برای اسرائیلی‌ها این است که آیا عملیاتی کردن خطوط قرمز اسرائیل در خصوص جلوگیری از استقرار ایرانی‌ها و متحدان آنها در طرف سوری مرز با اسرائیل، ارزش مواجه شدن با خطر احتمالی یک جنگ مخرب جدید در منطقه را دارد یا خیر؟

نتانیاهو پس از بازگشت از آمریکا مدعی شد که در جریان دیدار با مقامات آمریکایی، تعهداتی تاریخی در خصوص «امنیت ملی» اسرائیل را از طرف آمریکایی دریافت کرده است. حدس اصلی همگان این است که تعهدات دولت ترامپ در خصوص آینده برجام بوده است ولی ممکن است توافقی درباره عملیات نظامی علیه ایران در سوریه نیز به دست آمده باشد.

تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران، رضایت شدید اسرائیلی‌ها را در پی داشته است. منابع امنیتی که خواسته‌اند هویت آنها منتشر نشود، به ال‌مانیتور گفته‌اند که برآورد جدید نهادهای اطلاعاتی اسرائیل حاکی از این است که «ایالات متحده سیاست سالهای قبل خود در خصوص گرایش به سوی ایران را کنار گذاشته و اکنون ایران را تهدیدی علیه منافع خود در نظر گرفته است. بنابراین آمریکایی‌ها ولع زیادی برای تغییر توافق هسته‌ای با ایران و مخالفت با گسترش حضور این کشور در منطقه دارند که شامل اشاعه ترور و پرتاب موشک‌های دقیق می‌شود. شاید برخی از مقامات دولت جدید آمریکا حتی پی‌گیر براندازی نظام ایران نیز باشند.»

از نظر اسرائیلی‌ها، این تغییرات در ادامه روند مهمی است که در دوره ترامپ در سیاست خارجی آمریکا تحقق یافته و شامل تغییرات اساسی در سیاست آمریکا در خصوص مساله فلسطین، سیاست جدید در قبال کره شمالی و تغییر در سیاست این کشور در قبال عراق و سوریه می‌شود.

برآورد اسرائیلی‌ها این است که ماه می شاهد تصمیمات مهمی در حوزه‌های فوق خواهد بود. دولت ترامپ تا 12 می فرصت دارد تا در خصوص تمدید تعلیق تحریم‌های ایران مطابق برجام تصمیم بگیرد. سپس در نیمه ماه می، قرار است مراسم انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اجرا شود، اگر چه این انتقال فعلا در حد انتقال محل اقامت سفیر آمریکا در اسرائیل محدود خواهد ماند. ملاقات ترامپ با رهبر کره شمالی برای ماه می و یا ژوئن برنامه‌ریزی شده است و در دو کشور دیگر محل رقابت و درگیری ایران و آمریکا یعنی در عراق و لبنان نیز قرار است در ماه می انتخابات مهم پارلمانی برگزار شود.

علاوه بر این موقعیت‌های مهم که اسرائیلی‌ها تلاش دارند آینده آنها را پیش‌بینی کرده و از فرصت‌های احتمالی پیش آمده بهره‌برداری کنند، تحولات مهمی نیز در غزه در جریان است. اسرائیل با استفاده از فناوری‌های جدید تلاش دارد امکان بهره‌برداری گروه‌های فلسطینی از پروژه پرهزینه ساخت تونل در مرزهای غزه را از بین ببرد. علاوه بر پنج تونلی که در ماه‌های اخیر توسط اسرائیل نابود شده است، لیبرمن وزیر جنگ اسرائیل وعده داده است که همه تونل‌های غزه را تا پایان سال از بین خواهد برد و این مساله ممکن است مقدمه درگیری جدیدی در منطقه باشد.

منابع امنیتی اسرائیل به ال‌مانیتور گفته‌اند که در کنار افزایش درگیری‌ها در کرانه باختری، یک مساله مهم دیگر نیز در جریان است و آن وضعیت جسمانی نامساعد محمود عباس است که می‌تواند تاثیراتی غیرقابل پیش‌بینی داشته باشد.

علاوه بر همه اینها، نتانیاهو که در چندین پرونده فساد مالی گرفتار شده، ممکن است از فرصت تحولات منطقه‌ای برای تقویت موقعیت سیاسی خود استفاده کند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۷۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • میدل ایست آی: اسرائیل قصد دارد مانع خروج مردان از رفح شود
  • تغییر در لحن رسانه‌های رژیم اسرائیل درباره حمله به رفح
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟