Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش حشد شعبی به استقرار سامانه‌های پاتریوت آمریکا در عراق، حمله هوایی اسرائیل به مواضع ارتش سوریه، درخواست مقام سازمان ملل برای کاهش تحریم‌های ایران و مذاکره عربستان با انصارالله برای پایان جنگ از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان باید به درخواست ۳۲ عضو کنگره آمریکا برای تعلیق تحریم‌های ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، بعد از انتقادات شدید مسئولان جمهوری اسلامی ایران و برخی مقامات بین‌المللی از تاثیر منفی تحریم‌های ایالات متحده بر توانایی ایران برای مقابله با ویروس «کووید۱۹»، سی‌ودو نفر از اعضای کنگره آمریکا خواستار کاهش تحریم‌ها علیه تهران شدند.

وبگاه «هافینگتون‌پست» شامگاه سه‌شنبه در خبری اختصاصی نوشت، این نامه که توسط سناتورها «برنی سندرز»، «الیزابت وارن»، «اِد مارکی» و تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از جمله «الکساندریا اُکاسیو-کورتز»، «باربارا لی» و «ایلهان عمر» امضا شده، برای «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری این کشور ارسال شده است.

بر این اساس، قانونگذاران آمریکایی در این نامه ضمن درخواست برای تعلیق تحریم‌های ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا، نوشتند: «دامن زدن به وخیم‌تر شدن این بحران در ایران، نه تنها مردم ایران را بلکه مردم آمریکا و جهان را نیز تهدید می‌کند».

نویسندگان این نامه با بی‌موقع و نامناسب دانستن کارزار موسوم به فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران در زمان همه‌گیری ویروس کرونا، تصریح کردند: «حتی دولت جورج بوش پسر نیز در زمان زلزله بم در سال ۲۰۰۳، تحریم‌های ایران را کاهش داد و به این کشور کمک کرد».

در این نامه تاکید شده است: «اختلافات ما با دولت ایران یا دیگران، نباید در مسیر اقداماتی قرار بگیرد که می‌تواند برای تحمل یک همه‌گیری به مردم کمک مادی کند».

در ادامه این نامه پیشنهاد شده است: «کاهش تحریم‌هایی که باید در نظر گرفته شود، آنهایی است که شامل بخش‌های بزرگ اقتصاد ایران، از جمله بخش‌های مؤثر بر صنایع غیرنظانی، نظام بانکی ایران و صادرات نفت شود و لازم است تا زمانی که متخصصان درمانی معتقد به تداوم بحران [کرونا] هستند، ادامه داشته باشد».

پیشتر هم شش عضو سرشناس از امضاکنندگان این درخواست، در نامه‌ای مشابه به پامپئو و منوشین هشدار داده بودند که تحریم‌های آمریکا با هدف گرفتن تمام اقتصاد کشوری که باید نیازهای ۸۰ میلیون نفر را تامین کند، وضعیت را برای ایرانی‌ها جهت خرید کالاهای اساسی و بقا در شرایط شیوع ویروس کرونا دشوارتر کرده است.

واکنش حشد شعبی به استقرار سامانه‌های پاتریوت آمریکا در عراق

 کمال الحسناوی، از فرماندهان تشکیلات حشد شعبی گفت: واشنگتن بدون اطلاع و موافقت دولت عراق به استقرار این سامانه مبادرت ورزیده است؛ در حالی که بغداد با استقرار چنین سامانه‌ای توسط نیروهای آمریکا مخالف بوده و به دنبال خارج کردن این نیروها از کشور است.

وی گفت: استقرار سامانه موشکی پاتریوت توسط نیروهای آمریکایی نقض حاکمیت عراق و نیز گواهی بر این امر است که این نیروها اشغالگر هستند و باید به هر طرق و ابزار قانونی ممکن از کشور خارج شوند.

خبرگزاری فرانسه دوشنبه شب فاش کرد که آمریکا سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در پایگاه نظامی‌ در اربیل و پایگاه عین الأسد در استان الانبار عراق مستقر کرده است.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش به سرکردگی آمریکا روز یکشنبه نیز از خروج نیروهای خود از پایگاه "کی ۱" در کرکوک واقع در شمال عراق و واگذاری تجهیزات آن به نیروهای امنیتی دولت بغداد خبر داد.

یک دیپلمات غربی در بغداد نیز مدعی شد: هدف آمریکا از استقرار این سامانه موشکی حفاظت از نیروهای خود در تعداد کمی از پایگاه‌های عراق است.

پیش از این، واشنگتن و بغداد پیرامون استقرار این سامانه‌ها مذاکره کردند، اما مشخص نشد که آیا آمریکا موافقت دولت عراق در این خصوص را کسب کرده است یا خیر.

حمله هوایی اسرائیل به مواضع ارتش سوریه

 پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متخاصم در آسمان حمص در مرکز این کشور مقابله کرد.

سانا اعلام کرد پدافند هوایی ارتش با تجاوز رژیم صهیونیستی که از حریم هوایی لبنان صورت گرفته است مقابله و شماری از موشک‌ها را قبل از رسیدن به اهداف ساقط کرده است.‎

رژیم صهیونیستی از ابتدای بحران سوریه تاکنون بارها مناطق مختلف این کشور را با هدف حمایت از گروه‌های تروریستی مزدور خود و نیز جلوگیری از پیشروی‌های ارتش سوریه بمباران کرده است.‎

علی‌رغم اینکه دولت سوریه بارها از سازمان ملل و شورای امنیت خواسته‌ است تجاوزهای مکرر رژیم صهیونیستی به این کشور را متوقف و آن را به پایبندی به قوانین بین‌المللی ملزم کنند اما این درخواست‌ها نادیده گرفته شده است.‎

درخواست مقام سازمان ملل برای کاهش تحریم‌های ایران

در ادامه درخواست‌های بین‌المللی برای رفع تحریم‌های ایران به دلیل شیوع ویروس «کووید۱۹»، یک مقام ارشد سازمان ملل نیز خواستار لغو تحریم‌های بین‌المللی بر تمام کشورها از ایران و سوریه گرفته تا ونزوئلا و کره شمالی شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، خانم «هلال اِلوِر» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حق غذا، شامگاه سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: «تداوم اعمال تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده بر سوریه، ونزوئلا، ایران، کوبا و تا حد کمتری زیمبابوه... حق بنیادین شهروندان عادی برای دسترسی به غذای کافی و مناسب را شدیداً تضعیف کرده است».

الور تاکید کرد که رفع فوری تحریم‌های یکجانبه اقتصادی بر کشورهای مذکور، یک «ضرورت انسانی و عملی» است.

مذاکره عربستان با انصارالله برای پایان جنگ

"محمد آل جابر" سفیر عربستان سعودی در یمن در گفت‌وگو با روزنامه "وال استریت ژورنال" آمریکا اعلام کرد که کشورش "از زمان حملات به آرامکو- در اشاره به حملات پهپادی نیروهای یمنی به تاسیسات نفتی وابسته به آرامکو در سپتامبر گذشته-  با حوثی‌ها روزانه مذاکره می‌کند".

آل جابر در اشاره به حملات گسترده ائتلاف متجاوز به صنعا، گفت: "به حوثی‌ها اطلاع داده‌ایم که حملات ما در واکنش به حملات موشکی آنها بود و در راستای تشدید تنش نیست."

"ضیف الله الشامی" وزیر اطلاع‌رسانی دولت نجات ملی یمن- مستقر در صنعا-، امروز- سه‌شنبه- در گفت‌وگو با تلویزیون "الجزیره"، از تماس دولت صنعا و مقام‌های سعودی برای مهار تنش‌های نظامی میان طرفین در یمن، که طی دو روز گذشته تشدید شده، خبر داد.

الشامی تصریح کرد: "تماس‌هایی میان انصارالله و عربستان سعودی از طریق میانجیگران برای مهار تنش‌ها انجام می‌شود."

وی گفت: "ما دست‌مان را به سوی صلحی فرگیر دراز می‌کنیم که ارائه‌دهنده راه‌حل‌هایی کامل و منسجم باشد."

او افزود: "انجام گفت‌وگوهایی برای پایان دادن به جنگ با وجود تشدید تنش اخیر همچنان مطرح است."

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 جهش تولید مناجات شعبانیه روز جمهوری اسلامی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا کروناویروس کروناویروس نوروز 99 جهش تولید مناجات شعبانیه روز جمهوری اسلامی تحریم های ایران استقرار سامانه کاهش تحریم کاهش تحریم ها بین المللی ارتش سوریه سازمان ملل سامانه ها حشد شعبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

 

 

 

دیگر خبرها

  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • پس‌لرزه‌های عملیات وعده صادق؛ اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • شکست سامانه پدافند هوایی آمریکا در مقابله با عملیات «وعده صادق»
  • طوفان الاقصی| حمله هوایی ائتلاف آمریکایی- انگلیسی به یمن
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید